Tarieven en betalingsbeleid

De tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende verrichtingen die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de declaratie staat elke verrichting omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld, dat landelijk door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) wordt vastgesteld. Hierdoor heeft elke praktijk in Nederland dezelfde tarieven. De actuele informatie over de tarieven vindt u hieronder. 

Jeugdzorgtarieven
De kosten voor tandheelkundige zorg in de leeftijd van 0 tot 18 jaar worden volledig vergoed uit de basisverzekering (met uitzondering van kronen, bruggen en orthodontie).

Niet nagekomen afspraak
Een afspraak die u niet kunt nakomen, dient u minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Er worden kosten in rekening gebracht voor de voor u gereserveerde tijd wanneer u uw afspraak niet bent nagekomen. Het tarief dat wij hiervoor hanteren is € 10,- per 5 min. Deze kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wij sturen u 24 uur van tevoren een afspraakherinnering. Indien u een wijziging heeft in uw emailadres en/of telefoonnummer vragen wij u vriendelijk dit aan ons door te geven.

Declaratie via Infomedics

Bent u verzekerd voor de tandarts? Dan kan Infomedics de factuur in de meeste gevallen direct declareren bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt thuis alleen een (rest) nota voor kosten die niet gedeclareerd kunnen worden. Voorwaarde is dat uw zorgverzekeraar is aangesloten bij Infomedics.
Voor vragen over een factuur die u heeft ontvangen via Infomedics kunt u bellen met 036 – 203 19 00.

Pinnen
Wilt u de factuur liever direct inzien en meekrijgen of bent u niet verzekerd, dan kunt u de factuur ook per pin voldoen.